Verhuur:

Het skûtsje 'Nooit Volmaakt' is te huren voor uw uitje. Of dit nu een bedrijfsuitje is of een familiereünie, een groepsbuilding-experience of gewoon gezellig een dagje uit; we verwelkomen graag opstappers die eens willen ervaren hoe het is om te zeilen met een skûtsje. 

Voor de prijs hoeft u het niet te laten, we rekenen € 300 voor een dagdeel. Er kunnen maximaal 11 personen mee. Daarnaast zeilen we met een schipper en een ervaren bemanningslid die eventueel uitleg kunnen geven en vragen kunnen beantwoorden.

Het zeilgebied is de baai van Lemmer (zie onderstaande foto) dit is niet alleen ons oefengebied maar ook het gebied waar wedstrijden zoals de Lemmer Ahoy en de Friese Hoekrace worden gezeild.

Natuurlijk zijn tijden in overleg maar uw dag zou er als volgt uit kunnen zien: 

  • Rond 11:00 uur verzamelen bij het skûtsje dat waarschijnlijk aan de Willemskade ligt.
  • Na tekst en uitleg gegeven te hebben, ook in het kader van de veiligheid, stapt u allen op en maken we los van de wal.
  • In het zeilgebied gaan met uw hulp de zeilen omhoog waarna de motor uit kan en u kunt genieten van de tocht.
  • Na wat rondjes te hebben gezeild, waarbij u allen hard gewerkt heeft, is er tijd om onder genot van een kop koffie even op adem te komen. De zeilen gaan omlaag, het anker wordt uitgegooid. Wanneer het weer toestaat en het water op temperatuur is, kunt u ook even zwemmen in de baai van Lemmer.
  • Na de pauze gaan we weerderom zeilen en zult u zien dat het een stuk beter gaat dan de 'eerste ronde'.
  • Rond 17:00 uur leggen we het skûtsje aan achter de sluisdeuren, in de Rienhaven, op haar vertrouwde plek. 

Catering is hierbij niet inbegrepen, al kunnen we bij aankomst en onderweg wel een bakje koffie zetten op de ouderwetse manier. Dit zijn meestal wel sterke bakjes koffie. U zorgt dus zelf voor een lunchpakket voor onderweg. Natuurlijk is een stukje Friese koek wél inbegrepen bij aankomst. 

 

 

balk-groen 2 streep.png